Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Μεταφορά domain από Shared hosting πακέτο με Plesk στο VPS μου




Mπορειτε να κανετε τη μεταβαση στο VPS σας με βάση τη διαδικασία που σας προτείνουμε παρακατω για να μεταφέρετε τα domains σας από Shared Hosting Περιβάλλον με plesk προς το VPS σας: 

α. Να δημιουργήσετε για κάθε domain που είχατε στο shared hosting πακέτο, έναν νέο Plesk client μέσα στο VPS σας.

β. Να ρυθμίσετε το hosting setup για κάθε domain που θα μεταφέρετε στο VPS σας, δηλώνοντας το ΊΔΙΟ password και ftp login με αυτό που έχετε στο shared hosting πακέτο. 

γ. Να δημιουργήσετε ένα backup από τον VPS server για κάθε domain σας. Μιας και δεν έχετε μεταφέρει τίποτε ακόμη στο domain που μόλις δημιουργήσατε στο VPS, το backup αρχείο θα είναι σχεδόν κενό. 
>>> Αυτό που θα κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το κενό backup που έφτιαξε το VPS με αυτό που μόλις πήρατε από το shared hosting πακέτο σας, έτσι το Plesk θα το δει σαν κανονικό Plesk domain backup, το οποίο στη συνέχεια θα μπορέσετε να κάνετε restore. 

δ. Κάνοντας SFTP στο νέο VPS σας και πηγαίνοντας στον φάκελο /var/lib/psa/dumps/ θα δείτε ότι έχει δημιουργηθεί ένα directory με όνομα αριθμού (πιθανότατα 1 που υποδηλώνει τον plesk client) και μέσα σε αυτόν ένας υποφάκελος με αριθμό πχ 21 (εάν κάνατε στις 21-Νοε-2007 το backup). Εκεί λοιπόν ανεβάστε το δικό σας backup αρχείο (που πήρατε από το shared hosting πακέτο) και έπειτα δοκιμάστε να κάνετε restore ( π.χ. cd /var/lib/psa/dumps/1/21/ ). 

ε. Εάν το restore επιτύχει (και δεν λάβετε κάποιο μήνυμα λάθους), ελέγχετε ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ το website σας από την επιλογή του Control Panel σας "Site preview" και εάν έχει ολοκληρωθεί σωστά, τότε ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ το plesk domain από το παλιό shared hosting. Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι τα domains εμφανίζουν τις σωστές σελίδες, ότι δεν λείπουν αρχεία και email addresses, οι βάσεις δεδομένων έχουν μεταφερθεί στο ακέραιο και με σωστή κωδικοποίηση. 

Παρακαλώ ενημερώστε μας εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικό με την λύση που σας προτεινουμε, ετσι ωστε να σας υποστηρισουμε αμεσα με την ενδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ. 

Εναλλακτικά μπορούμε να μεταφέρουμε εμείς τα domains σας με ενα κόστος ανα ώρα εργασίας αλλα θα πρεπει να μας πειτε ποσα domains προκειται να μεταφερθουν στο VPS (αρκει να μας δωσετε ενα απο τα domains που φιλοξενειτε στο server μας αυτη τη στιγμη). 

Το πρόγραμμα για να κάνετε SFTP (secure FTP) στο VPS σας, είναι το SSHSecureShellClient και μπορείτε να το κατεβάσετε από το: http://www.filewatcher.com/m/SSHSecureShellClient-3.2.9.exe.5517312.0.0.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου