Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

PayPal: Συμβουλές για προστασία των οικονομικών δεδομένων


Χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των οικονομικών δεδομένων των καταναλωτών που μπορεί κανείς να «αλιεύσει» στο Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο προτείνει η PayPal.
Αναλυτικότερα, η εταιρεία προσφέρει στους καταναλωτές ένα από τα ασφαλέστερα ψηφιακά πορτοφόλια παγκοσμίως, Mobile Wallet, όπου όλες οι συναλλαγές παρακολουθούνται  σε πραγματικό χρόνο και προστατεύονται με εξελιγμένη μέθοδο κρυπτογράφησης.
Το πορτοφόλι  αυτό δεν βαραίνει την τσέπη του καταναλωτή καθώς οι υπηρεσίες της PayPal δεν απαιτούν τη χρήση συγκεκριμένων συσκευών με τις αντίστοιχες προδιαγραφές και δεσμεύσεις.
Ακόμη το ψηφιακό πορτοφόλι μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει με συσκευές Android, Blackberry και IPhone.
Ένας άλλος τρόπος για να προστατέψει κανείς τα οικονομικά δεδομένα του είναι να προστατέψει τις συσκευές του με κωδικούς ασφαλείας.
Τα ψηφιακά πορτοφόλια λοιπόν μπορεί να προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας, η πιθανότητα κλοπής ή απώλειας του κινητού του τηλεφώνου όμως εξακολουθεί να είναι μεγάλη.
Η πιο ασφαλής λύση προστασίας του κινητού τηλεφώνου και του πολύτιμου περιεχομένου του, είναι να δημιουργήσει κανείς έναν κωδικό πρόσβασης που δεν επιτρέπει σε κανέναν τρίτο να το ξεκλειδώσει.
Όλα τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας προσφέρουν αυτή την υπηρεσία για προσωπικό κωδικό πρόσβασης, μερικά μάλιστα διαθέτουν ακόμα και την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και ο χρόνος εγκατάστασης διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά.
Όταν κάποιος προβαίνει σε μια online αγορά, συχνά ανησυχεί για το ρίσκο κοινοποίησης των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας και ξεχνά τις λοιπές μεθόδους πληρωμής. H PayPal είναι μια ασφαλής εναλλακτική για τις διαδικτυακές πληρωμές ή για την πληρωμή σε φυσικά καταστήματα με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
Η υπηρεσία προσφέρεται άλλωστε ως τρόπος πληρωμής σε εκατομμύρια δημοφιλείς ιστοσελίδες. Είναι σημαντικό  λοιπόν να αισθάνεται κανείς ασφαλής από την ιστοσελίδα που ψωνίζει.
Αξιοσημείωτο είναι δε ότι εύκολος τρόπος για να ελέγξει κανείς την ασφάλεια του site είναι να δει το URL του  εν λόγω ιστότοπου.
Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις ξεκινούν πάντα με το HTTP(Hypertext Transfer Protocol / Πρωτόκολλο Μεταφοράς Υπερκειμένου).
Το γράμμα “S“ στο τέλος – “HTTPS“ – αναφέρεται στην “ασφάλεια” και υποδεικνύει ότι η ιστοσελίδα διαθέτει ένα συμπληρωματικό επίπεδο δυνατοτήτων ασφαλείας, επιτρέποντας την ασφαλή κοινοποίηση στοιχείων πληρωμής.
Υπάρχει το ενδεχόμενο να δει κανείς  και ένα εικονίδιο σε σχήμα λουκέτου μπροστά από τοURL, ως έξτρα σήμανση ασφαλείας του εκάστοτε website.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου