Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Διαφορετικοί τύποι web hosting και σε ποιούς απευθύνονται



Οι υπηρεσίες web hosting της dnHost χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, ώστε σαν εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε ένα μεγαλύτερο αριθμό πελατών με διαφορετικές ανάγκες.

Shared Hosting

Σημαίνει πως ο server που φιλοξενεί την σελίδα σας ειναι μοιρασμένος σε περισσότερα websites που φιλοξενούνται και καταναλώνουν τους πόρους του server (δίσκος, κίνηση δεδομένων, επεξεργαστική ισχύ, μνήμη RAM).
Οι εταιρίες που προσφέρουν shared hosting πακέτα αναλαμβάνουν να καλύψουν ότι πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με τον server.
Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι η χαμηλή τιμή, η ευκολία διαχείρισης και το ότι ο πελάτης δεν είναι αναγκαίο να εχει γνώσεις διαχείρισης ενός server.
shared hosting
σε ένα τέτοιο server κάποιο site με τον καιρό γίνει πολύ μεγάλο και βαρύ/απαιτητικό κι αρχίσει να καταναλώνει πολλούς πόρους, τότε θα ζητηθεί από τον πελάτη να μεταφερθεί σε VPS ή σε Dedicated server.
Έτσι δε θα προκύψει πρόβλημα σε όλες τις ιστοσελίδες που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο server αλλά και το ίδιο το site θα μπορεί να τρέξει σωστά και να εξυπηρετήσει όλους τους επισκέπτες κι εφαρμογές του.

Reseller Hosting (για μεταπωλητές hosting)

Ο server είναι και πάλι shared αλλά η εταιρία που διαχειρίζεται τον server προσφέρει την δυνατότητα στον πελάτη - μεταπωλητή hosting να βάλει ενα ορισμένο αριθμό σελίδων κάτω απο το δικό του λογαριασμό με το δικό του λογότυπο.
Πλεονεκτήματα:
  • χαμηλή τιμή και μεγάλα περιθώρια κέρδους
  • δεν χρειάζονται γνώσεις διαχείρισης server αλλά μόνο γνώση διαχείρισης του πίνακα ελέγχου του hosting του
  • ο reseller μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερες ιστοσελίδες
  • ο reseller μπορεί να επιλέξει μόνος του τον τρόπο που θα μοιράσει τους πόρους του λογαριασμού του
  • να έχει πλήρη ανωνυμία και καμία ορατή σύνδεση με την εταιρία που τον φιλοξενεί

Virtual Private Servers ή VPS Hosting

Κάθε Virtual Private Server (VPS) είναι ένα απομονωμένο τμήμα ενός φυσικού server και λειτουργεί σαν ένας ανεξάρτητος server με τα δικά του resources (CPU, RAM, Disc Space) και control panels (Virtuozzo CP, Plesk Server Admin).
Oι μεταπωλητές, webmasters και οι developers έχουν τον πλήρη έλεγχο της hosting επιχείρισής τους ή των εφαρμογών που τρέχουν (μέσω Plesk Server Admin και SSH).
VPS Hosting - VPS server
Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι ο κάτοχος δεν πρέπει να έχει προχωρημένες γνώσεις προγραμματισμού και διαχείρισης server και ότι το κόστος είναι αρκετά χαμηλό και προτιμάται από έναν μικρό dedicated server.

Dedicated Servers

Πρόκειται για ενοικίαση ενός ολόκληρου server στον οποίο θα έχει πρόσβαση μόνο ο πελάτης που ενοικιάζει τον server.
Οι Dedicated servers συνήθως προορίζονται για websites τα οποία καταναλώνουν πολλούς πόρους συστήματος (κίνηση δεδομένων, χώρος δίσκου, RAM / CPU ) και είναι δύσκολο να φιλοξενηθούν σε ένα απλό πακέτο shared web hosting.
Dedicated server - dedicated hosting
Οι dedicated servers χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

a) Managed Dedicated Servers

Τα άτομα που πιστεύουν πως δε μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους έναν dedicated server πρέπει να επιλέξουν μια υπηρεσία / εταιρία που προσφέρει Managed Servers.
Έτσι, τυχόν τεχνικά προβλήματα αναβαθμίσεις, επιδιορθώσεις και την ασφάλεια αναλαμβάνει η εταιρία απο την οποία ενοικιάζεται ο server.

b) Self Managed Dedicated servers ( ή Unmanaged Servers )

O κάτοχος του server θα πρέπει να έχει εμπειρία και γνώσεις στη διαχείριση server ώστε να μπορέσει να λύσει όλα τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν.
Η εταιρία υποστηρίζει μόνο το Λειτουργικό σύστημα, το control panel, το hardware, το δίκτυο συνδέσεων του server και τίποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου