Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Αποφυγή προβλημάτων χαμηλής μνήμης

Όταν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει αρκετή μνήμη για όλες τις ενέργειες που προσπαθεί να εκτελέσει, τα Windows και τα προγράμματά σας μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν. Για να αποφευχθεί η απώλεια πληροφοριών, τα Windows σας ειδοποιούν όταν η μνήμη του υπολογιστή σας εξαντλείται. Μπορείτε επίσης να μάθετε να αναγνωρίζετε τις ενδείξεις χαμηλής μνήμης και να λάβετε μέτρα για την πρόληψη του προβλήματος.

Ποιες είναι οι ενδείξεις της χαμηλής μνήμης;

Ενδείξεις χαμηλής μνήμης είναι οι κακές επιδόσεις, οι ειδοποιήσεις χαμηλής μνήμης ή εξάντλησης μνήμης και τα προβλήματα στην εικόνα. Για παράδειγμα, αν επιχειρήσετε να ανοίξετε ένα μενού κάποιου προγράμματος όταν η μνήμη του υπολογιστή σας είναι χαμηλή, το πρόβλημα μπορεί να ανταποκριθεί αργά ή να φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται καθόλου. Αν εμφανιστεί το μενού, μπορεί να μην ανταποκρίνεται όταν προσπαθήσετε να κάνετε κλικ σε ένα στοιχείο ή μπορεί να μην εμφανίζει όλα τα στοιχεία. Αν κάνετε κλικ σε ένα στοιχείο του μενού, το μενού μπορεί επίσης να εξαφανιστεί και να αφήσει μια κενή περιοχή στην οθόνη αντί να εμφανίσει τα περιεχόμενα του αρχείου ή του εγγράφου στο οποίο εργάζεστε.

Γιατί παρουσιάζονται προβλήματα χαμηλής μνήμης;

Ο υπολογιστής σας διαθέτει δύο τύπους μνήμης, τη μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM) και την εικονική μνήμη. Όλα τα προγράμματα χρησιμοποιούν RAM, αλλά όταν δεν υπάρχει αρκετή RAM για το πρόγραμμα που προσπαθείτε να εκτελέσετε, τα Windows μεταφέρουν προσωρινά τις πληροφορίες που θα αποθηκεύονταν κανονικά στη RAM σε ένα αρχείο στο σκληρό δίσκο σας, που ονομάζεται αρχείο σελιδοποίησης. Η ποσότητα πληροφοριών που αποθηκεύεται προσωρινά σε ένα αρχείο σελιδοποίησης αναφέρεται επίσης ως εικονική μνήμη. Η χρήση της εικονικής μνήμης—με άλλα λόγια, η μετακίνηση πληροφοριών από και προς το αρχείο σελιδοποίησης—ελευθερώνει αρκετή RAM για τη σωστή εκτέλεση των προγραμμάτων.
Τα προβλήματα χαμηλής μνήμης παρουσιάζονται όταν εξαντλείται η RAM του υπολογιστή σας και είναι χαμηλή η εικονική μνήμη. Αυτό μπορεί να συμβεί αν εκτελείτε περισσότερα προγράμματα από ότι έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει η εγκατεστημένη RAM του υπολογιστή. Προβλήματα χαμηλής μνήμης μπορούν επίσης να συμβούν όταν ένα πρόγραμμα δεν ελευθερώνει μνήμη που δεν χρειάζεται πλέον. Το πρόβλημα αυτό ονομάζεται υπερβολική χρήση μνήμης ή διαρροή μνήμης.

Πώς να αποφύγετε τα προβλήματα χαμηλής μνήμης

Μπορείτε να αποφύγετε τα προβλήματα χαμηλής μνήμης και απώλειας πληροφοριών αν εκτελείτε λιγότερα προγράμματα ταυτόχρονα. Καλό θα είναι να παρατηρήσετε ποια προγράμματα εμφανίζουν ενδείξεις χαμηλής μνήμης, ώστε να μην τα εκτελείτε ταυτόχρονα.
Ωστόσο, δεν είναι πάντα βολικό ή πρακτικό να εκτελείτε έναν περιορισμένο αριθμό προγραμμάτων. Οι ενδείξεις χαμηλής μνήμης δηλώνουν ότι ο υπολογιστής μπορεί να χρειάζεται περισσότερη RAM για να υποστηρίξει τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε. Παρακάτω θα βρείτε τους προτεινόμενους τρόπους για την επίλυση ή την αποφυγή προβλημάτων χαμηλής μνήμης.
  • Αύξηση του μεγέθους του αρχείου σελιδοποίησης (εικονική μνήμη)
    Τα Windows επιχειρούν αυτόματα να αυξήσουν το μέγεθος του αρχείου σελιδοποίησης την πρώτη φορά που εντοπίζουν χαμηλή μνήμη στον υπολογιστή σας, αλλά μπορείτε επίσης να το αυξήσετε εσείς με μη αυτόματο τρόπο σε μια μέγιστη τιμή που καθορίζεται από την ποσότητα της εγκατεστημένης RAM. Παρότι η αύξηση του μεγέθους του αρχείου σελιδοποίησης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της χαμηλής μνήμης, μπορεί επίσης να επιβραδύνει την εκτέλεση των προγραμμάτων σας. Επειδή ο υπολογιστής σας διαβάζει πληροφορίες από τη RAM πολύ πιο γρήγορα από ότι από έναν σκληρό δίσκο (όπου βρίσκεται το αρχείο σελιδοποίησης), αν διαθέσετε μεγάλη ποσότητα εικονικής μνήμης στα προγράμματα, θα τα επιβραδύνετε.
    Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Αλλαγή του μεγέθους της εικονικής μνήμης.
  • Εγκατάσταση περισσότερης RAM
    Αν δείτε ενδείξεις χαμηλής μνήμης ή αν τα Windows σας προειδοποιήσουν σχετικά με ένα πρόβλημα χαμηλής μνήμης, ανατρέξτε στο πληροφοριακό υλικό που συνοδεύει τον υπολογιστή σας ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του υπολογιστή για να καθορίσετε ποιος τύπος RAM είναι συμβατός με τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε περισσότερη RAM. Για την εγκατάσταση της RAM, ανατρέξτε στο πληροφοριακό υλικό που παρέχει ο κατασκευαστής.
    Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Εύρεση της μνήμης RAM του υπολογιστή σας.
  • Εντοπισμός υπερβολικής χρήσης μνήμης από κάποιο πρόγραμμα
    Αν η μνήμη του υπολογιστή είναι χαμηλή οποτεδήποτε εκτελείτε συγκεκριμένα προγράμματα, ένα ή περισσότερα από αυτά τα προγράμματα μπορεί να έχει διαρροή μνήμης. Για να σταματήσετε μια διαρροή μνήμης, θα πρέπει να κλείσετε το πρόγραμμα. Για να επιδιορθώσετε τη διαρροή μνήμης, θα πρέπει να ελέγξετε για ενημερώσεις του προγράμματος ή να επικοινωνήσετε με τον εκδότη του λογισμικού.
    Για να καθορίσετε ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιεί την περισσότερη μνήμη, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
    1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Εργασιών κάνοντας δεξιό κλικ στη γραμμή εργασιών και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην εντολή Διαχείριση Εργασιών.
    2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Διεργασίες.
    3. Για να ταξινομήσετε προγράμματα με βάση τη χρήση της μνήμης, κάντε κλικ στην επιλογή Μνήμη (Ιδιωτικό σύνολο εργασιών).
    Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε πληροφορίες σφαλμάτων προγραμμάτων και αντιμετώπισης προβλημάτων χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα προβολής συμβάντων.
    1. Ανοίξτε το πρόγραμμα προβολής συμβάντων κάνοντας κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού "Έναρξη", έπειτα κάντε κλικ στο στοιχείο Πίνακας Ελέγχου, επιλέξτε Σύστημα και συντήρηση, επιλέξτε Εργαλεία διαχείρισης και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στην επιλογή Πρόγραμμα προβολής συμβάντων. Απαιτούνται δικαιώματα διαχειριστή Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.
    2. Στο αριστερό τμήμα παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή Αρχεία καταγραφής εφαρμογών και υπηρεσιών για να προβάλετε τα συμβάντα σφάλματος. Για να δείτε μια περιγραφή του προβλήματος, κάντε διπλό κλικ στο συμβάν. Για να δείτε αν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων, αναζητήστε μια σύνδεση με την Ηλεκτρονική Βοήθεια.

1 σχόλιο:

  1. Greek Computers Support (Gcs): Αποφυγή Προβλημάτων Χαμηλής Μνήμης >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Greek Computers Support (Gcs): Αποφυγή Προβλημάτων Χαμηλής Μνήμης >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Greek Computers Support (Gcs): Αποφυγή Προβλημάτων Χαμηλής Μνήμης >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    ΑπάντησηΔιαγραφή