Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τι πρέπει να κάνω αν το Microsoft Security Essentials εντοπίσει κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή μου;

Αν το Microsoft Security Essentials εντοπίσει κακόβουλο λογισμικό ή δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό στον υπολογιστή σας (είτε κατά την εποπτεία του υπολογιστή σας με χρήση της προστασίας σε πραγματικό χρόνο είτε μετά την εκτέλεση μιας σάρωσης), σας ειδοποιεί σχετικά με το στοιχείο που εντοπίστηκε, εμφανίζοντας ένα μήνυμα στην περιοχή ειδοποιήσεων, στα δεξιά της γραμμής εργασιών.
Σε μερικές περιπτώσεις, το Microsoft Security Essentials εκτελεί αυτόματα κάποιες ενέργειες για την κατάργηση κακόβουλου λογισμικού από τον υπολογιστή και σας ενημερώνει σχετικά. Σε άλλες περιπτώσεις, το Microsoft Security Essentials εμφανίζει μια ειδοποίηση ότι εντοπίστηκε κακόβουλο ή πιθανώς ανεπιθύμητο λογισμικό. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση υπολογιστή για να καταργηθεί το λογισμικό ή στην επιλογή Εμφάνιση λεπτομερειών για να ανοίξετε το παράθυρο Λεπτομέρειες πιθανής απειλής και να λάβετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το στοιχείο που εντοπίστηκε. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προσδιορίσετε ποια ενέργεια να εφαρμόσετε στο στοιχείο που εντοπίστηκε, χρησιμοποιήστε ως οδηγό το επίπεδο ειδοποίησης που το Microsoft Security Essentials αντιστοίχισε στο στοιχείο (για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Επίπεδα ειδοποιήσεων στο Microsoft Security Essentials).
Τα επίπεδα ειδοποιήσεων σάς βοηθούν να επιλέξετε πώς να αντιδράσετε σε ιούς, λογισμικό κατασκοπίας και άλλο δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό. Παρόλο που το Microsoft Security Essentials θα συστήσει να καταργήσετε όλους τους ιούς και το λογισμικό κατασκοπίας, το λογισμικό που επισημαίνεται δεν είναι πάντοτε κακόβουλο ή ανεπιθύμητο. Οι ακόλουθες πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι να κάνετε, αν το Microsoft Security Essentials εντοπίσει δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό στον υπολογιστή σας.
Ανάλογα με το επίπεδο ειδοποίησης, μπορείτε να επιλέξετε την εφαρμογή μίας από τις ακόλουθες ενέργειες στο στοιχείο που εντοπίστηκε:
  • Κατάργηση—Αυτή η ενέργεια διαγράφει οριστικά το λογισμικό από τον υπολογιστή σας.
  • Καραντίνα—Αυτή η ενέργεια τοποθετεί το λογισμικό σε καραντίνα, ώστε να μην είναι δυνατή η εκτέλεσή του. Όταν το Microsoft Security Essentials τοποθετεί λογισμικό σε καραντίνα, το μετακινεί σε μια άλλη θέση του υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, αποτρέπει την εκτέλεση του λογισμικού, μέχρι να επιλέξετε την επαναφορά ή την κατάργησή του.
  • Αποδοχή—Αυτή η ενέργεια προσθέτει το λογισμικό στην επιτρεπόμενη λίστα του Microsoft Security Essentials και του επιτρέπει να εκτελείται στον υπολογιστή σας. Το Microsoft Security Essentials θα σταματήσει να σας ειδοποιεί για τους κινδύνους που ενδέχεται να ενέχει το λογισμικό για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ή για τον υπολογιστή σας.
Προσοχή:
Αν επιλέξετε Αποδοχή για ένα στοιχείο, όπως για κάποιο λογισμικό, το Microsoft Security Essentials θα σταματήσει να σας ειδοποιεί για τους κινδύνους που ενδέχεται να ενέχει το λογισμικό για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ή για τον υπολογιστή σας. Επομένως, να προσθέτετε λογισμικό στην επιτρεπόμενη λίστα, μόνο αν εμπιστεύεστε αυτό και τον εκδότη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου