Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Τα καλύτερα plugins για την WordPress


wordpress plugin Τα καλύτερα plugins για την WordpressΤα plugins είναι προγράμματα τα οποία προσαρμόζονται στο λογισμικό της wordpress και προσθέτουν λειτουργίες, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και είναι πολύ χρήσιμα, αφού δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να διαμορφώσει το blog του όπως ακριβώς επιθυμεί.
Υπάρχουν στην κυριολεξία χιλιάδες plugins τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στο blog σας, σε αυτή την σελίδα όμως θα παρουσιάσω αυτά που εγώ θεωρώ πιο χρήσιμα. Περισσότερα από αυτά που ακολουθούν θα παρουσιάζω κατά καιρούς μέσα από το newsletter, το οποίο θα βρείτε στο αριστερό μέρος της οθόνης σας.
Κάνοντας click στον τίτλο του κάθε plugin θα μεταφέρεστε στην σελίδα στην οποία μπορείτε να το κατεβάσετε.

Subscribe to comments

Τα σχόλια που γίνονται σε ένα post είναι πολύ χρήσιμα, αφού προσθέτουν υλικό στα περιεχόμενα ενός blog και η Google λατρεύει τις ιστοσελίδες στις οποίες προστίθενται περιεχόμενα κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις η Google αντιληφθεί την συχνή προθήκη περιεχομένων, τα bots της θα επισκέπτονται το blog σας συχνότερα, με αποτέλεσμα οι σελίδες του να καταχωρούνται γρηγορότερα και να κατατάσσονται καλύτερα.
Το plugin που αναφέρομαι ονομάζεται subscribe to comments και επιτρέπει στον αναγνώστη να κάνει tick σε ένα κουτάκι, το οποίο θα τον ενημερώνει με email, κάθε φορά που ένα σχόλιο προστίθεται μετά το δικό του. Το συγκεκριμένο plugin φέρνει κόσμο πίσω στο blog και ενθαρρύνει τα σχόλια.

Related posts

Το συγκεκριμένο plugin εμφανίζει μια λίστα με posts που σχετίζονται με το τρέχον άρθρο. Πολύ χρήσιμο plugin για να αυξήσετε τις page views του blog σας. Το plugin σας επιτρέπει να ορίσετε τον αριθμό των posts που εμφανίζονται καθώς και να ορίσετε επιλογές ως προς την εμφάνισή τους.

Akismet

Είναι ενσωματωμένο στο λογισμικό της wordpress και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ενεργοποιήσετε. Το συγκεκριμένο plugin φιλτράρει τα σχόλια του blog σας και σας προστατεύει από spam. Πολύ χρήσιμο και απαραίτητο. Αν δεν το έχετε ήδη ενεργοποιήσει, κάντε το τώρα.

Google sitemap generator

Δημιουργεί ένα XML sitemap για το blog σας, το οποίο ανανεώνεται αυτόματα κάθε φορά που προσθέτετε περιεχόμενα. Ένα sitemap βοηθάει στο να καταχωρηθεί το blog σας γρηγορότερα από τις μηχανές αναζήτησης. Επίσης με ένα sitemap είστε πάντα σίγουροι πως όλες οι σελίδες σας είναι καταχωρημένες.

Feedburner feed replacement plugin

Αν έχετε blog τότε δεν υπάρχει άλλη υπηρεσία παροχής RSS από την feedburner. H συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχει τις πληρέστερες πληροφορίες όπως: πόσοι διαβάζουν τα feeds σας, τι RSS readers χρησιμοποιούν, ποια posts διαβάζουν, από πού προέρχονται κλπ.
συγκεκριμένο plugin σας βοηθάει να εγκαταστήσετε πολύ εύκολα την feedburner στο blog σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το plugin και να το ενεργοποιήσετε από το control panel.

Google Analytics for WordPress

Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε το Google analytics και πιθανότατα το χρησιμοποιείτε αν έχετε ιστοσελίδα. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το analytics είναι μία δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει η Google, η οποία προσφέρει έναν τόνο στατιστικά για την ιστοσελίδα σας.
Μελετώντας τα στατιστικά μπορείτε εύκολα να διορθώσετε ότι δεν αποδίδει και να αυξήσετε τις επισκέψεις. Με το συγκεκριμένο plugin μπορείτε να συνδέσετε το blog σας με το analytics.

All in one SEO plugin

Πολύ δυνατό plugin που αναλαμβάνει το search engine optimization κομμάτι του blog σας ώστε οι σελίδες σας να κατατάσσονται καλύτερα από τις μηχανές αναζήτησης.
Αν έχετε εμπειρία στο search engine optimization μπορείτε να το ρυθμίσετε όπως επιθυμείτε, για αυτήν που εσείς θεωρείτε βέλτιστη απόδοση. Αν δεν γνωρίζετε πολλά για το θέμα δεν πειράζει, απλά εγκαταστήστε το και το plugin θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

WordPress database backup

Με αυτό το plugin μπορείτε εύκολα να κρατάτε backup από το blog σας. Επίσης το plugin σας στέλνει κατά τακτά χρονικά διαστήματα ένα email που περιέχει την βάση δεδομένων του blog σας.
Κάποτε νόμιζα ότι οι servers είναι παντοδύναμοι και δεν έμπαινα στον κόπο να κρατάω backup. Την πάτησα και έμαθα…

WordPress auto-tagger

Το auto-tagger διαλέγει τις κατάλληλες ετικέτες για τα posts σας, παρακολουθώντας τα πιο δημοφιλή post στην Yahoo. Παραδέχομαι πως είναι πολύ μυστήριο και υποχθόνιο plugin, όμως σας γλιτώνει από πολύ χρόνο.

External links

Μετατρέπει όλα τα εξωτερικά links του blog σας, έτσι ώστε να ανοίγουν σε νέο παράθυρο. Όταν τα external links ανοίγουν στο ίδιο παράθυρο, τότε ο επισκέπτης αναγκαστικά φεύγει από το blog σας και αυτό νομίζω είναι κάτι που δεν θέλετε να συμβεί.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε no-follow tags, ώστε να μην ακολουθούνται από τα bots των μηχανών αναζήτησης. Χρήσιμο wordpress plugin από αυτά που γλιτώνουν χρόνο.

Wp super cache

Μετατρέπει ολόκληρες σελίδες σε στατικά html αρχεία που αποθηκεύονται στον server και ανοίγουν με ταχύτητα φωτός! Πολύ δυνατό αρχείο που αποτρέπει την υπερφόρτωση του sever και το αργό άνοιγμα των σελίδων σας.

Wp security scan

Ελέγχει το blog σας για τυχόν θέματα ασφαλείας που μπορεί να προκύψουν και προτείνει τρόπους για να τα λύσετε. Πρόκειται για ένα plugin που πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε ποτέ, καλό όμως είναι να υπάρχει ενεργοποιημένο στο blog σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου