Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Όσα θέλετε να γνωρίζετε για το iOS 7

Ριζική ανανέωση και νέες λειτουργίες για το λογισμικό της Apple

Τα φώτα της δημοσιότητας συγκεντρώνει η Apple, καθώς το ετήσιο συνέδριο WWDC που διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο άνοιξε χτες τις πύλες του.

Η διοργάνωση αποτελεί σημαντικό σταθμό, καθώς η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας παρουσίασε τη νέα έκδοση του λογισμικού iOS. Το iOS 7 παρουσιάζεται ριζικά ανανεωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Τα χαρακτηριστικά του λογισμικού παρουσίασε ο CEO της εταιρείας, Tim Cook, ξεκινώντας με ένα βίντεο που έδειχνε πώς όλες οι βασικές εφαρμογές της Apple έχουν επανασχεδιαστεί. Επιπλέον, καθώς ο χρήστης θα κινεί το τηλέφωνο, η συσκευή θα δημιουργείται μια τρισδιάστατη ψευδαίσθηση.

Δυνατή θα είναι ακόμη η παράλληλη χρήση εφαρμογών, ενώ η μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας θα εξασφαλίζεται καθώς οι εφαρμογές θα βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τις ενεργειακές του απαιτήσεις.

Ο έλεγχος βασικών λειτουργιών γίνεται ευκολότερος και γρηγορότερος, χάρη στο «Control Center» το οποίο είναι πλέον προσβάσιμο, γλιστρώντας το δάχτυλο προς τα πάνω. Από το κέντρο ελέγχου θα μπορούμε να ενεργοποιήσουμε μεταξύ άλλων το Wi-Fi, τη φωτεινότητα της οθόνης αλλά και το led για χρήση σαν φακό.



Αναβαθμισμένος είναι και ο browser, ο γνωστός Safari με νέα προβολή καρτελών και την προσθήκη του unified smart search field.



Μια νέα λειτουργία είναι και το Airdrop που επιτρέπει το διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ συσκευών iOS, εύκολα και με ασφάλεια χάρη στην κρυπτογράφηση που πραγματοποιείται.

Η Apple ασχολήθηκε αρκετά με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος λήψης αλλά και προβολής φωτογραφιών. Το application παρουσιάζει όλες τις λειτουργίες λήψης, επιτρέποντας με ένα άγγιγμα να τραβήξουμε ό,τι επιθυμούμε, όπως κλασική φωτογραφία, πανοραμική εικόνα και βίντεο. Με ένα ακόμη άγγιγμα θα μπορούμε να εφαρμόζουμε τα φίλτρα της επιλογής μας. Όσον αφορά στην αρχειοθέτηση, η Apple βάζει τέλος στις ατελείωτες λίστες φωτογραφιών που μπορούσαμε να χωρίσουμε σε άλμπουμ. Στο iOS 7, οι εικόνες χωρίζονται όχι μόνο χρονολογικά αλλά και με βάση τις τοποθεσίες (geotagged).



Κλείνοντας, το iOS 7 υποστηρίζεται από τα iPhone 4, 4S και 5, τα iPad 2, 3, 4 και mini καθώς και το iPod touch 5ης γενιάς. Το λογισμικό έγινε διαθέσιμο για τους developers, ενώ οι κοινοί χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση το φθινόπωρο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με το νέο iOS 7...























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου