Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Apple: Παρουσίασε το iPad Air

Το iPad Air, μια νέα πιο λεπτή και γρήγορη εκδοχή του iPad, παρουσίασε την Τρίτη η Apple σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια.
Το iPad Air είναι περίπου 20% πιο λεπτό από τον προκάτοχο του και θα ζυγίζει 453 γραμμάρια. Το νέο μοντέλο διακρίνεται για την οθόνη 9.7" ιντσών τεχνολογίας Retina.
Η τιμή πώλησης θα ξεκινά από τα $499.
Ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε και το νέο Mac Pro, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά το Δεκέμβριο.
Ο πιο γρήγορος υπολογιστή της εταιρείας θα διατείθεται από τα $2.999 και θα περιλαμβάνει κάρτα μνήμης 12 GB και δύο επεξεργαστές γραφικών.
Ελεύθερο το νέο λειτουργικό σύστημα Mavericks
Η Apple παρουσίασε την Τρίτη το 10ο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές Mac, το ΟS X Mavericks.
Όπως μεταδίδει το Business Insider, το νέο OS X θα είναι το πρώτο λειτουργικό σύστημα της Apple που θα είναι ελεύθερο. 
Το νέο λειτουργικό σύστημα θα είναι διαθέσιμο από σήμερα στο Mac App Store και θα είναι ελεύθερο για όσους χρησιμοποιούν το Mountain Lion ή το Lion.
"Τελείωσαν οι μέρες που έπρεπε να ξοδέψει κανείς εκατοντάδες δολάρια για να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από τον υπολογιστή του. Γιατί σήμερα, ανακοινώνουμε ότι το νέο Mavericks θα είναι ελεύθερο" δήλωσε ο Craig Federighi, αντιπρόεδρος του τμήματος software engineering της εταιρείας.
Το Mavericks περιλαμβάνει την εφαρμογή iBooks, που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν τα βιβλία που διαβάζουν στο iPhone και το iPad με υπολογιστές Mac.
Επιπλέον, περιέχει την εφαρμογή Μaps, η οποία θα συνδέεται με τις συσκευές που χρησιμοποιούν iOS για την εύκολη μεταφορά διευθύνσεων από το κινητό στον υπολογιστή.
Την ίδια ώρα έχουν αναβαθμιστεί ορισμένα χαρακτηριστικά του Safari.
Ο κ. Federighi ανέφερε ακόμα ότι το Mavericks θα αυξήσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ακόμα και για τα σημερινά Macs, δίνοντας την δυνατότητα για μια επιπλέον ώρα πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου