Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ Στόλο δορυφόρων ετοιμάζει η Google για να φέρει το Ιντερνετ «παντού»

Στόλο δορυφόρων ετοιμάζει η Google για να φέρει το Ιντερνετ «παντού»Στόλο δορυφόρων ετοιμάζει η Google με στόχο να έχουν όλοι πρόσβαση στο Ιντερνετ, ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η μηχανή αναζήτησης σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολάρια για να αποκτήσει έναν «στόλο» δορυφόρων που θα ανέρχονται στους 180- με ενδεχόμενο να αυξηθούν- και θα κινούνται γύρω από την Γη σε χαμηλότερο ύψος σε σχέση με τους παραδοσιακούς δορυφόρους.
Στόχος της Google είναι σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας να φέρει το Ιντερνετ στις ζωές ανθρώπων που δεν είναι «δικτυωμένοι».
«Η σύνδεση στο Ιντερνετ βελτιώνει σημαντικά στις ζωές των ανθρώπων. Ωστόσο τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο» τονίζει η εκπρόσωπος.
Αυτό δεν είναι το πρώτο «διαστημικό» πρότζεκτ της Google. Πέρυσι τον Ιούνιο, η εταιρεία ανακοίνωσε την επένδυσή της σε αερόστατα με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που ταξιδεύουν σε μεγάλο ύψος και παρέχουν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία αγόρασε την Titan Aerospace που ειδικεύεται σε μη επανδρωμένα οχήματα που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου