Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Format με χρήση εντολών στα Windows 8 για πλήρη διαγραφή δεδομένων

Format με εντολή DOS; Όπως ίσως γνωρίζετε, η διαμόρφωση ενός σκληρού δίσκου δεν διαγράφει εντελώς τα δεδομένα που βρίσκονται μέσα σε αυτόν. Για να εξαφανιστούν εντελώς τα προηγούμενα δεδομένα Θα πρέπει μετά τη διαγραφή τους, ο δίσκος να γεμίσει με δεδομένα και πάλι. Τα νέα δεδομένα θα «κάτσουν» πάνω από τα παλιά και έτσι καθιστούν αδύνατη την «ανάγνωση» τους. Αν θέλετε όμως να διαμορφώσετε έναν σκληρό σας εντελώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε, χωρίς να χρησιμοποιήσετε εργαλεία τρίτων.
Format
Η Microsoft από το 2007 στην αποτυχημένη έκδοση των Vista που κυκλοφόρησε, έχει προσθέσει την παράμετρο P στην DOS εντολή του Format. Η παράμετρος / P σας δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσετε με μεγαλύτερη ασφάλεια ένα δίσκο, διαγράφοντας εντελώς τα δεδομένα που περιέχει. .
Έτσι από τα Windows 7 και μετά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή Format με την παράμετρο / P.

Τι κάνει όμως αυτή η παράμετρος;

Η παράμετρος / P της εντολής Format θα σας επιτρέψει να καθορίσετε τον αριθμό των περασμάτων διαγραφής των δεδομένων στον δίσκο σας. Εκτός αυτό τα επιπλέον περάσματα θα αντικαταστήσουν τα 0s στους τομείς του δίσκου σας με τυχαίους αριθμούς.

Ας δούμε όμως πως γίνεται

1. Πληκτρολογήστε μαζί τα Windows Key + R
2. Στο πλαίσιο που θα ανοίξει γράψτε cmd και πιέστε enter
3. Στο παράθυρο γραμμής εντολών που θα εμφανιστεί πληκτρολογείστε την παρακάτω εντολή αλλάζοντας τις παραμέτρους.
Format g: /P:8
Στη δική μας περίπτωση διαμορφώσαμε τον δίσκο g και για να είμαστε σίγουροι ότι θα διαγραφούν όλα τα υπάρχοντα δεδομένα χρησιμοποιήσαμε στην παράμετρο P τον αριθμό 8, που σημαίνει 8 περάσματα.
Αν θέλετε λοιπόν να δοκιμάσετε την εντολή αλλάξτε τους τους παραμέτρους που είναι μέσα στην παρένθεση:
Format (γράμμα δίσκου): /P:(επιθυμητός αριθμός περασμάτων)

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου