Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Σοκ: Εφαρμογή για κινητά «σκοτώνει» την ιδιωτική ζωή...


Μέχρι τώρα τέτοιου είδους εφαρμογές εμφανίζονταν είτε σε κατασκοπικές ταινίες είτε σε δυστοπικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας: μια κάμερα τραβά τη φωτογραφία ενός ατόμου και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η ταυτότητά του αποκαλύπτεται στην οθόνη ενός υπολογιστή... συνήθως με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για το άτομο αυτό.
Ωστόσο, πλέον αυτή την ανατριχιαστική δυνατότητα την έχει οιοσδήποτε έχει smartphone: Ρώσοι προγραμματιστές δημιούργησαν μια εφαρμογή, το FindFace, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να φωτογραφίζουν απολύτως αγνώστους και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να μαθαίνουν το όνομά τους και άλλα στοιχεία της ταυτότητάς τους -ό,τι υπάρχει στο διαδίκτυο και στα social media.
Και, εντάξει, η εφαρμογή αυτή σας διευκολύνει να μάθετε μερικά πράγματα για την ωραία γυναίκα ή τον γοητευτικό άνδρα που βρισκόταν μαζί σας στο λεωφορείο, ωστόσο οι προεκτάσεις της είναι πολύ κοντά στη δυστοπία του «1984» και στην πλήρη παραβίαση κάθε στοιχείου ιδιωτικότητας, για να μας αφήνουν αδιάφορους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου