Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Κατασκοπευτικό όπλο της NSA πίσω από την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση


Ενα κατασκοπευτικό όπλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) βρίσκεται όπως όλα δείχνουν πίσω από την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή και χτύπησε ταυτόχρονα χιλιάδες στόχους, εταιρείες, φορείς και οργανισμούς σε περίπου 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η είδηση δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς πριν λίγο καιρό μια ομάδα χάκερ, οι «Shadow Brokers» είχαν διαρρεύσει μια σειρά εγγράφων και αρχείων που έδειχναν ότι η NSA είχε αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα τραπεζικών επικοινωνιών SWIFT και παρακολουθούσε χρηματικές ροές μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων.
Στο υλικό που έφερε στη δημοσιότητα η ομάδα χάκερ συγκαταλέγονταν και προγράμματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις σε προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows, πολλά από τα οποία μπορούσαν, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αξιοποιηθούν.
Τελικά έγινε γνωστό ότι ένα από τα εργαλεία που διέρρευσαν από την NSA και ονομάζεται EternalBlue, εκμεταλλεύεται αδυναμίες των Windows και αποτελεί μια από τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι χάκερ για την ταχύτατη παγκόσμια μετάδοση του κακόβουλου λογισμού με το όνομα WannaCry.
Δείτε τη συνέχεια του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου