Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

10 + 1 Έξυπνα κόλπα για τα Windows 7

Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν στις 22 Οκτωβρίου 2009 και σε 32-bit και σε 64-bit εκδόσεις.


Τα Windows 7 περιλαμβάνουν πολλές κρυφές λειτουργίες οι οποίες θα σε βοηθήσουν πολύ.
Aυτες ειναι :
 
Κούνησε το παράθυρο που θέλεις να μείνει ανοιχτό
Μπορείς να ελαχιστοποιήσεις όλα τα παράθυρα της επιφάνειας εργασίας εκτός από ένα. Στις προηγούμενες εκδόσεις windows, θα έπρεπε να πατάς το εικονίδιο ελαχιστοποίησης σε όλα ένα προς ένα. Για να το κάνεις αυτό στα Windows 7, επέλεξε το από την γραμμή τίτλου και ταρακούνησε το λιγάκι.

Αναφορά χρήσης ρεύματος

Πολύ χρήσιμο για όσους έχουν Windows 7 στο laptop τους. Μπορούμε να ζητήσουμε από τα Windows να δημιουργήσουν μία αναφορά για την κατανάλωση ενέργειας καθώς και να μας προτείνουν τρόπους βελτίωσης.

1. Άνοιξε μία γραμμή εντολών ως administrator. Άνοιξε το μενού με το εικονίδιο των windows και γράψε CMD, και περίμενε να εμφανιστεί το Command Prompt. Κάνε δεξί click και επέλεξε Run as Administrator / Εκτέλεση ως Διαχειριστής.
2. Δώσε την εντολή powercfg -energy -output %USERPROFILE%\Desktop\Energy_Report.html και πάτα enter.
3. Τα Windows θα αναλύσουν τον τρόπο λειτουργίας του υπολογιστή και μέσα σε 2 λεπτά θα έχει δημιουργηθεί μία αναφορά στην επιφάνεια εργασίας σου την οποία αφού διαβάσεις μπορείς και να την διαγράψεις.

Αναζήτηση στο Internet από το Start Menu

Μπορείς να κάνεις αναζήτηση χρησιμοποιώντας το Google ή όποια μηχανή αναζήτησης έχεις, μέσα από το start menu. Αυτό το κολπάκι θα σου γλυτώσει αρκετό χρόνο. Κανονικά στα Windows Vista και 7 μπορείς να κάνεις αναζήτηση αρχείων μέσα από το start menu, πλέον όμως αυτή η δυνατότητα επεκτείνεται και μπορείς να πραγματοποιήσεις γενικότερες αναζητήσεις. Με τα παρακάτω βήματα ενεργοποιούμε τον μηχανισμό αυτό.

1. Στο Start Menu γράψε GPEDIT.MSC και πάτησε enter.
2. Θα ανοίξει ο επεξεργαστής πολιτικής ομάδων του συστήματος / Group Policy Editor.
3. Πήγαινε στο User Configuration -> Administrative Templates -> Start Menu and Taskbar
4. Άνοιξε το “Add Search Internet link to Start Menu” και από το παράθυρο που βγαίνει επιλεξε Enabled. Πάτησε ΟΚ και κλείσε τον Group Policy Editor.
5. Άνοιξε το Start menu και γράψε οτιδήποτε θέλεις να αναζητήσεις στο internet. Στα αποτελέσματα κάτω-κάτω θα εμφανιστεί μία επιλογή “Search The Internet”. Μόλις την επιλέξεις θα ανοίξει μία νέα καρτέλα στον browser σου με τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Παραμετροποίηση του πλήκτρου Shut down
Αντίθετα με τα Vista, η προεπιλεγμένη λειτουργία του Shut down πλήκτρου στο Start menu είναι να κλείνει τον υπολογιστή. Αν θέλεις κάτι διαφορετικό, συνεχίζεις στο βελάκι δίπλα του και επιλέγεις την λειτουργία που θέλεις.

Αν δεν σε βολεύει μπορείς να το αλλάξεις. Κάνοντας δεξί κλικ στο Start button -> Properties -> Start Menu -> Power button action και επιλέγεις τη λειτουργία που θέλεις.


Άνοιξε παράθυρο κονσόλας / Command prompt σε οποιοδήποτε φάκελο

Ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία σε όσους ασχολούνται ακόμα με την κονσόλα των windows. Απλά πάτα Shift και δεξί click σε οποιονδήποτε φάκελο και θα εμφανιστεί μία νέα επιλογή “Open Command Window Here”.

Εμφάνιση όλων των δίσκων στο My Computer

Αν έχεις κάποιο Card Reader, ανοίγοντας το Computer δεν θα εμφανιστούν, όπως στα άλλα Windows, όλα τα εικονίδια από το κάθε drive. Αυτό συμβαίνει γιατί τα Windows 7 κρύβουν τα άδεια drives, πράγμα το οποίο ενεργοποιείται εύκολα από Folder Options -> Advanced settings -> και αποεπιλέγεις το “Hide empty drives in the Computer folder.”

Τακτοποίηση εικονιδίων στην taskbar

Είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις τη θέση των εικονιδίων της taskbar, απλά τα τραβάς και τα αφήνεις όπου θέλεις. Με την ίδια ευκολία μπορείς να προσθέσεις μία συντόμευση στην μπάρα ή να διαγράψεις απλά αφήνοντας το ποντίκι επάνω του και πατώντας το πλήκτρο Delete.

Προβολή προεπισκόπησης των προγραμμάτων

Αν σε βολεύει περισσότερο το πληκτρολόγιο, μπορείς εύκολα να δείς τις προεπισκοπήσεις των παραθύρων πατώντας τον συνδυασμό Windows key + T. Κάθε φορά που το πατάςπηγαίνεις στο επόμενο παράθυρο.

Εκτέλεση και επιλογή εφαρμογών από την taskbar χωρίς το ποντίκι

Για να τρέξεις ή να επιλέξεις την εφαρμογή που είναι στην πρώτη θέση της taskbar, πατήστε το Windows key + 1, για την δεύτερη εφαρμογή WinKey + 2 κ.ο.κ.

Άνοιξε πολλές φορές το ίδιο πρόγραμμα

Μπορείς να ανοίξεις κάποιο πρόγραμμα που είναι ήδη ανοιχτό ξανά, όπως ένα νέο παράθυρο του firefox ή ένα δεύτερο κομπιουτεράκι. Στο εικονίδιό του στην taskbar μπορείς να πατήσεις Shift+click ή μεσαίο click με το ποντίκι.

Ενεργοποίηση του μενού Quick Launch

Για να δείτε την κλασική το κλασικό μενού Quick Launch, κάνε δεξί κλικ στην taskbar και επίλεξε Toolbars –> New Toolbar.

Θα ερωτηθείς για το ποιος είναι φάκελος που θα “βλέπει” η νέα toolbar, οπότε στο πεδίο Folder δίνεις:
%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch και πάτησε Select Folder

Θα δείς ότι προστέθηκε η νέα toolbar στο δεξί μέρος της taskbar, αλλά ακόμα δεν μοιάζει με την παλιά. Έτσι, κάνε δεξί κλικ και αποεπιλεξε το “Lock the taskbar.” Τώρα κάνετε πάλι δεξί κλικ και αποεπίλεξε τα Show Text και Show Title. Τέλος, της δίνεις το μέγεθος που θέλεις και είναι έτοιμη.



Πηγή: diadrastiko: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου