Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Κόλπα για windows xp!


Τα Windows XP είναι ένα λειτουργικό σύστημα της οικογένειας Windows της Microsoft για προσωπικούς υπολογιστές.Ωστόσο υπάρχουν πολλά κόλπα που δεν τα έχετε ανακαλύψει.


ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ACCOUNT
Αν έχετε βάλει κωδικό στο account των ΧΡ και έχετε επιλέξει να βλέπετε αρχεία μόνο εσείς, να ξέρετε ότι αν πάθουν ζημιά τα XP η ξαναπεράσετε από πάνω τα XP τότε τα έγγραφα αυτά δεν θα ξεκλειδώνουν.
Για να μπορέσετε να τα ξεκλειδώσετε κάντε τα εξής:
Στον Windows Explorer, Tools->Folder Options->View και κάτω-κάτω ξετσεκάρετε την επιλογή Single File sharing.
Μετά επιλέγετε τον φάκελο η τους φακέλους που είναι κλειδωμένοι, δεξί κλικ->Properties->Security->Advanced->Owner και μόλις ανοίξει ένα pop-up που σας προτείνει να πάρετε το ownership να είστε καταφατικοί.

• KΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΑ WINDOWS ΧΡ
Το file system NTFS που χρησιμοποιούν τα Windows ΧΡ θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλές καθώς προσφέρει πολλές προχωρημένες δυνατότητες ασφάλειας. Με το EFS (Encrypted Filesystem) μπορείτε να εξασφαλίσετε τα δεδομένα σας από αδιάκριτα μάτια, ακόμα και απο αυτά που έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας.
Το EFS κωδικοποιεί ολόκληρα αρχεία, με τρόπο ποu κανεις άλλος εκτός από εσάς μπορεί να ανοίξει. Για να έχετε άμεση πρόσβαση στο EFS ανοίξτε το Registry editor και βρείτε την εγγραφή:
ΗΚΕΥ_LOCAL_MACHINE \Software\Microsoft\ Windows\CurrentVersion \Εχρlorer\Advanced
Κάντε δεξί κλικ στο δεξί παράθυρο και δημιουργήστε μια νέα εγγραφή (new -> Dword value) EncryptionContextMenu. Με διπλό κλικ στην καταχώρηση αuτή, δώστε την τιμή "1". Αν τα κάνατε όλα σωστά το EFS θα είναι στη διάθεσή σας στο μενού pop-Up (δεξί κλικ στα αρχεία) με την ένδειξη encoding/decoding.

• Ξέρετε ότι η Microsoft μαζι με τα Windows XP σας δίνει και έναν κατάσκοπο της;

Ανοίξτε ένα παράθυρο DOS, στο prompt γράψτε NET USER και πατήστε enter. Θα δείτε ότι η εντολή θα σας επιστρέψει μεταξύ άλλων και ένα χρήστη με το όνομα support_388945a0.
Αυτός ο χρήστης ΔΕΝ είστε εσείς.
Καλό θα ήταν να τον σβήσετε γράφοντας NET USER /delete Support_388945a0.

• ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ XP
1. Τρέξτε regedit και πηγαίνετε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\SessionManager\Memory Management, βρείτε τις επιλογές LargeSystemCache και DisablePagingExecutive και κάντε τις τιμές τους 1. Το πρώτο λέει στον πυρήνα των ΧΡ να φορτώνει στην μνήμη και να τρέχει από εκεί, αφήνοντας 4ΜΒ σαν cache του σκληρού δίσκου, οπότε και σαφώς τρέχουν πιο γρήγορα. Το δεύτερο σταματά την μεταφορά κομματιών της RAM στον σκληρό δίσκο, κρατώντας όλα τα δεδομένα στην μνήμη, βελτιώνοντας την ταχύτητα πρόσβασης.
2. Πηγαίνετε My Computer (δεξιό κλικ)>properties>Hardware>Device Manager>System Devices>System CMOS/real time clock (διπλό κλικ)>Resources και δείτε ποιο IRQ έχει (εμένα είναι το 8). Γράψτε το κάπου και μετά πηγαίνετε regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\PriorityControl, κάντε δεξιό κλικ στο δεξιό παράθυρο και επιλέξτε New>DWORD Value. Δώστε τώρα ως όνομα IRQ%Priority, όπου % είναι το νούμερο που έχετε σημειώσει, και δώστε μετά την τιμή 1.
*Για να δείτε την διαφορά, αλλά και για να ισχύσουν οι αλλαγές που μόλις κάνατε, πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση.

• ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ INTERNET KATA 20%

Το κόλπο αυτό ισχύει μόνο για την Professional έκδοση των Windows XP. Απαραίτητο είναι να έχετε δικαιώματα administrator.Πηγαίνετε Start >Run και γράψτε gpedit.msc.Πηγαίνετε μετά Local Computer Policy > Administrative Templates > Network> QOS Packet Scheduler.Στο δεξιό παράθυρο κάντε διπλό κλικ στο Limit reservable bandwidth,πατήστε στο Enable και ορίστε το Bandwidth limit % στο 0.Μετά κλείστε το παράθυρο και πηγαίνετε Start > My Computer >My Network Connections> View Network Connections> δεξιό κλικ> Properties > και να είστε σίγουροι ότι λέει QOS Packet Scheduler is enabled. Κάντε επανεκκίνηση, και είστε έτοιμοι.

• Δημιουργήστε αρχεία που το όνομά τους ξεκινάει με τελεία ( . )

Οι περισσότεροι θα έχετε διαπιστώσει ότι είναι αδύνατον να δημιουργήσετε ή να μετονομάσετε ένα αρχείο, έτσι ώστε το όνομά του να ξεκινάει με ( . )

Και όμως υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κάνετε κάτι τέτοιο.
2 τρόποι είναι οι ακόλουθοι:
1ος τρόπος :
Κάντε κλικ στο “Έναρξη” ->
“Εκτέλεση” ->
Πληκτρολογήστε “CMD”
Στο παράθυρο του DOS που θα εμφανιστεί γράψτε:
edit .test
(στην θέση του test, βάζετε το επιθυμητό όνομα που θα έχει το αρχείο).
Στην οθόνη θα εμφανιστεί μια μπλε οθόνη, η οποία είναι ο “κειμενογράφος” του DOS.
Γράψτε ότι θέλετε.
Στη συνέχεια πατήστε “Αρχείο” -> “Αποθήκευση” -> διαλέξτε το σημείο αποθήκευσης στον δίσκο και πατήστε “OK”.

Ο 2ος τρόπος είναι ακόμα πιο σύντομος
Αφού ανοίξετε την γραμμή εντολών του DOS, απλά, πληκτρολογήστε την εντολή:
copy con .test
πατήστε F6 (ή Ctrl + Z) και μετά Enter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου