Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η εύρεση του domain name (όνομα χώρου) είναι σημαντική υπόθεση.

Πρέπει να επιλέξετε το domain name (όνομα χώρου) σε σχέση με τις λέξεις ή φράσεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν καθώς το όνομα χώρου της ιστοσελίδας σας πρέπει να σχετίζονται σημαντικό ρόλο στην κατάταξη της σελίδας (site) στις μηχανές αναζήτησης στις λέξεις – προτάσεις κλειδιά (keywords – key phrases).
Παράδειγμα: αν είστε εταιρία που εμπορεύεται χειροποίητα έπιπλα και είδη διακόσμησης, θα ήταν σοφό να προβείτε στην κατοχύρωση πχ του domain name χειροποιητα-επιπλα.gr και το όνομα χώρου είδη-διακόσμησης.gr
Είναι λάθος να κάνετε την κατοχύρωση ενός ονόματος χώρου με μόνο κριτήριο το όνομα της επιχείρησης σας (branding) γιατί με αυτό τον τρόπο δεν συμπεριλαμβάνετε κανένα keyword στο domain name που εξετάζεται από τις μηχανές αναζήτησης και παίζει ρόλο στην θέση της σελίδας σας στα αποτελέσματα αναζητήσεων.
To καλύτερο είναι να κάνετε κατοχύρωση σε ονόματα χώρου που να περιέχουν την επωνυμία ή διακριτικό σας τίτλο, αλλά και ονόματα χώρου που να περιέχουν μόνο τις λέξεις κλειδιά για τις οποίες οι χρήστες θα σας αναζητήσουν στο ίντερνετ.
Ένα καλό όνομα χώρου μπορεί να περιέχει και το όνομα της επιχείρησης σας (brand name) και να περιέχει keywords (λέξεις κλειδιά). Αν για παράδειγμα το όνομα της εταιρίας σας είναι “dn” και το κεντρικό keyword σας είναι το “host”, μπορείτε πχ να επιλέξετε “dnhost” ή “dn-host”. Άλλο παράδειγμα για έξυπνη κατοχύρωση ονοματος χώρου είναι πχ sokolates-pavlidis.gr.
Mη λυπηθείτε μερικά Ευρώ, προκειμένου να κάνετε "οικονομία" διότι κλείνοντας ένα καλό όνομα χώρου μπορείτε να έχετε αύξηση κερδών και μεγάλη αναγνωρισιμότητα, που μεταφράζονται σε άμεση απόσβεση του κόστους κατοχύρωσης δύο, τριών ή τεσσάρων "δυνατών" ονομάτων χώρου.

Ξεκινάτε με την αναζήτηση/έλεγχο διαθεσιμότητας για το όνομα χώρου που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση και για περισσότερα από ένα ονόματα χώρου ταυτόχρονα.
Αν το όνομα χώρου που θέλετε είναι διαθέσιμο προχωράτε στην κατοχύρωσή του με ασφάλεια και σε ανταγωνιστικές τιμές.
Η κατοχύρωση ονομάτων χώρου απαιτεί μια σύντομη εγγραφή του χρήστη στο σύστημα παραγγελιών και διαχείρισης υπηρεσιών όπως ονόματα χώρου .gr, .com, .eu, web hosting, ssl, e-shops κ.α.
Έπειτα δημιουργείτε ένα Πρόσωπο επαφής που θα δηλωθεί σαν Κάτοχος του domain name στην Βάση του αντίστοιχου Μητρώου Ονομάτων Χώρου και ολοκληρώνετε τη διαδικασία επιλέγοντας τη χρονική διάρκεια της κατοχύρωσης του ονόματος χώρου και ένα πακέτο web hosting για να ανεβάσετε το website σας.
Η ενεργοποίηση του ονόματος χώρου γίνεται μέσα σε 24 ως 48 ώρες άν το συνδέσετε με ένα web hosting και ανεβάσετε τις ιστοσελίδες σας ή μια σελίδα υπο κατασκευή όσο ετοιμάζετε το site σας.
Σε γενικές γραμμές, αρκεί μια καλή ιδέα, φαντασία, επίγνωση των στόχων που θέλετε να επιτύχετε, κι ένα μικρό budget για να κατοχυρώσετε ένα όνομα χώρου που θα φέρει κίνηση και αναγνωρισιμότητα στην ιστοσελίδα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου