Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ανάκτηση λίστας προγραμμάτων που έχουν εξαφανιστεί από το μενού της Έναρξης "Όλα τα Προγράμματα"


Έχουμε συνηθίσει να βρίσκουμε και να ανοίγουμε προγράμματα από το μενού "Όλα τα προγράμματα" του μενού "Έναρξη". Πρόσφατα ανακάλυψα ότι όταν άνοιξα το μενού "Όλα τα προγράμματα", πολλά προγράμματα έχουν εξαφανιστεί. Πώς μπορεί να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα;

Αυτό το πρόβλημα προκύπτει όταν το σύστημα λειτουργεί κάποιο λογισμικό βελτιστοποίησης του συστήματος ή έχει προσβληθεί από έναν ιό.

Εάν εξαφανίστηκε ένα μεμονωμένο πρόγραμμα, μπορείτε να επιλέξετε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα χειροκίνητα. Πρώτα βρείτε το εκτελέσιμο αρχείο του συγκεκριμένου προγράμματος, δημιουργήστε μια συντόμευση, και στη συνέχεια επικολλήστε την συντόμευση στην διαδρομή "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs".



Αν σχεδόν όλα τα προγράμματα έχουν εξαφανιστεί, αλλά μπορείτε να τα εκτελέσετε πληκτρολογώντας το όνομα του εκτελέσιμου αρχείου στο πεδίο αναζήτησης ή στο πεδίο εκτέλεσης, τότε είναι πιθανό ότι οι σχετικοί φάκελοι έχουν οριστεί ως "κρυφοί".

Πληκτρολογήστε την διεύθυνση "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu" στο πεδίο διεύθυνσης και πατήστε το πλήκτρο "Enter".



Κάντε δεξί κλικ στον κενό χώρο του παραθύρου και επιλέξτε "Ιδιότητες".



Στην καρτέλα "Γενικά", ελέγξτε αν η επιλογή "Κρυφό" είναι επιλεγμένη ή όχι. Αν είναι επιλεγμένη, απενεργοποιήστε την και μετά πατήστε στο κουμπί "ΟΚ".





(Αν το παραθυρο επιβεβαίωσης αλλαγής δικαιωμάτων εμφανιστεί, εισάγετε το όνομα χρήστη του διαχειριστή του υπολογιστή καθώς και τον κωδικό πρόσβασης ή πατήστε το κουμπί "Συνέχεια".)



Υ.Γ. Ακόμα και αν έχει ολοκληρωτικά εξαφανιστεί η επιλογή "Όλα τα προγράμματα", μπορείτε να ελέγξετε την διαμόρφωση των στοιχείων που σχετίζονται με τις πολιτικές ομάδας για να προσπαθήσετε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα.

Αν τελικά οι παραπάνω μέθοδοι δεν επιλύσουν το πρόβλημά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την "Επαναφορά συστήματος" ή την "Χρήση του μέσου εγκατάστασης για την επιδιόρθωση του συστήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου