Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις από χάκερ στο κόσμο!

H λειτουργία της κοινωνίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το διαδίκτυο. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορεί να επηρεάσουν απλούς χρήστες του διαδικτύου αλλά και μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο.
Μερικές από τις πιο διαβόητες επιθέσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο τους εταιρείες, τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που βρίσκονται στη λίστα Fortune 500
Jonathan James
Epsilon Hack
Η Epsilon ταν μεγαλύτερη εταιρεία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο . Το 2011, η εταιρεία χειριζόταν πάνω από 40 δισεκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πάνω από 2.000 εμπορικά σήματα σε όλο τον κόσμο. Στις 4 Απριλίου, το σύστημα παραβιάστηκε με αποτέλεσμα οι ιδιωτικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκατομμυρίων ανθρώπων να έρθουν στη δημοσιότητα. Το συγκεκριμένο είδος επίθεσης που εξαπολύθηκε στις Epsilon ονομάζεται spear phishing.
Το 2000, σε ηλικία 15 ετών, ο Jonathan James ή όπως ήταν γνωστός στην κοινότητα των hackers “C0mrade”, πραγματοποίησε επιθέσεις στο τμήμα Άμυνας και Ελέγχου Απειλών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, στη NASA και στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall στο Huntsville της Αλαμπάμα. Δυστυχώς σταμάτησε να “διασκεδάζει” όταν ενεπλάκη σε μια υπόθεση κλοπής ταυτότητας.Έμεινε έξι μήνες σε κρατητήριο ανηλίκων.
Sony Attack 2011
H Sony Playstation Network κρατά τις προσωπικές πληροφορίες των εκατοντάδων εκατομμυρίων πελατών τις. Στις 17 Απριλίου, 18, και 19 του 2011, το σύστημα της Sony παραβιάστηκε από χάκερ. Οι πληροφορίες 77 εκατομμυρίων ανθρώπων εκλάπησαν. Αποτέλεσμα ήταν να απενεργοποιήσει το δίκτυό της για τρεις εβδομάδες.
Albert Gonzalez TJX Hack
Τον Δεκέμβριο του 2006 υπήρχε μια παραβίαση της ασφάλειας των Marshalls, όπου βρέθηκαν εκτεθειμένα τα στοιχεία από 94 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες πελατών τους. Η επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη και την 40 ετή φυλάκιση ενός θρυλικού χάκερ γνωστός και ως Albert Gonzalez, ο οποίος συνεργαζόταν με 11 ακόμη άτομα. Καταδικάστηκε σε 20ετη κάθειρξη, ποινή που είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί σε έναν Αμερικανό για εγκλήματα πληροφορικής
Target
Από την Home Depot ως την Target μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου έπεσαν θύματα επιθέσεων. Περίπου 110 εκατομμύρια λογαριασμοί είχαν παραβιαστεί. Στη δημοσιότητα δόθηκαν ονόματα, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , καθώς και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας. Η επίθεση που εξαπολύθηκε το 2014 είχε κόστος 148 εκατομμύρια δολάρια.
Sony Attack 2014
Ενώ πολλές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στοχεύουν τους πελάτες και τις προσωπικές τους πληροφορίες , η επίθεση κατά της Sony Pictures Entertainment είχε στόχο τους εργαζόμενους. Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α ισχυρίστηκαν ότι πίσω από τις επιθέσεις ήταν χάκερ της Βόρειας Κορέας που κατάφεραν να διεισδύσουν στα συστήματα της Sony Pictures. Η Βόρεια Κορέα αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Apple Daily και PopVote
Το Occupy Central του Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2014. Δύο ιστοσελίδες, η Apple Daily και η PopVote υπήρξαν υποστηρικτές του Occupy Central, αλλά λόγω της φιλο – δημοκρατικής τους θέσης, οι ιστοσελίδες έγιναν στόχος της επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.
Heartland Payment Systems
Η Heartland Payment Systems είναι μια εταιρεία που χειρίζεται τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών για τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις. Οπότε εάν είχε κλαπεί μόνο ένα δολάριο από κάθε κάρτα, οι κλέφτες θα μπορούσαν να βγάλουν 134 εκατομμύρια δολάρια, όπως και έγινε.Ο επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν ο Albert Gonzalez, ο ίδιος άνθρωπος που ευθυνόταν και για την παράβαση των TJX το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου